Çalışma saatlerimiz: 7/24 hizmetinizdeyiz
  • Tel:

    0545 572 1609

  • Mail

    destek@akhisaryolyardim.com

  • İletişim
 Araç Arızalarında Yapmanız Gerekenler

Araç Arızalarında Yapmanız Gerekenler

Araç arızaları, seyahatlerde beklenmedik zorluklardan biridir. Bu tür bir durumda doğru adımları takip etmek ve yol yardımı talep etmek önemlidir. İşte araç arızaları sırasında yapmanız gerekenler:

İlk adım, güvenli bir yerde durmak ve aracınızı diğer sürücüler için görünür hale getirmektir. Yakındaki bir acil şerit veya park alanına çekmeye çalışın. Eğer bu mümkün değilse, yol kenarına aracınızı çekin ve dört yön flaşörlerini açın.

Araç arızaları sırasında yapabileceğiniz temel bir kontrol, aracınızın elektrik sistemi olmalıdır. Pilin bağlantılarını kontrol edin ve gerekiyorsa temizleyin. Eğer akü ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, bir başka araçtan takviye akü isteyebilir veya yol yardımı çağırabilirsiniz.

Aracınızın lastiklerini de kontrol etmelisiniz. Eğer bir lastik patlamışsa veya inmişse, yedek lastiği kullanarak değiştirme işlemi yapabilirsiniz. Lastik değiştirme konusunda bilginiz yoksa, yol yardımı hizmeti çağırmak en iyi seçenek olacaktır.

Yol yardımı çağırmak için acil durum hattını veya aracınızın sigorta poliçesinde belirtilen yardım hattını arayabilirsiniz. Arızanın ne olduğunu ve bulunduğunuz konumu doğru bir şekilde iletmek önemlidir. Yol yardımı sağlayıcısı, size en kısa sürede yardımcı olacak bir ekibin yönlendirilmesini sağlayacaktır.

Aracınızda yol yardımı kiti bulundurmak da önemlidir. Bu kit, acil durumlarda size yardımcı olacak temel ekipmanları içermelidir. Örneğin, yedek lastik, takoz, kriko, el feneri gibi malzemeler bu kiti oluşturabilir. Bu şekilde, bazı küçük sorunları kendiniz çözebilirsiniz.

Araç arızaları stresli olabilir, ancak doğru adımları takip ederek durumu kontrol altına alabilirsiniz. Güvenliğinizi önceliklendirin ve profesyonel yardım almak için yol yardımı hizmetlerinden faydalanın.

3 Comments

  • Life is good. Here we are in the last couple months of summer with its warm weather, family activities, getting ready for the children.

    • dsfsdf

  • Here we are in the last couple months of summer with its warm weather, family activities, getting ready for the children.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *